Što kupiti za hranu za hitne slučajeve

Kad se život dogodi, dobro je biti spreman. Nemoguće je ostati organiziran u svim dijelovima života, a s vremena na vrijeme, moramo se boriti dok idemo, ali postoje neke stvari za koje bismo trebali izdvojiti vrijeme prije nego što se išta dogodi. Jedna od stvari koje bismo trebali učiniti je imati spreman pribor za hitne slučajeve i čekati ga u našim kućama za slučaj da nam zatreba. Nikad ne znate kada će vam nešto tako jednostavno poput nestanka struje zagorčati život. Mogu se dogoditi mnoge druge ozbiljnije stvari, a vi želite biti spremni na najgore iako se nadate da se najgore nikada neće dogoditi. Morate imati odgovarajuću hranu za hitne slučajeve na zalihama najmanje dva tjedna.

Hrana za hitne slučajeve može biti što god želite, sve dok se radi o hrani koja se neće pokvariti. To znači da stvari poput odrezaka i jaja neće raditi, ali neke stvari koje volite možete pronaći u očuvanom obliku. Možda nećete misliti o ovim hitnim namirnicama kao gurmanskim obrocima, ali možete pronaći stvari koje su dovoljno dobre da ih možete jesti bez previše problema i od kojih vam neće biti loše. Kao što možete zamisliti, sve u limenci je dobar kandidat, ali morate razmišljati o pripremama kao i o hrani koju odaberete.

To znači da juhe mogu biti izvrsna hrana za hitne slučajeve, ali samo ako imate način kuhati te juhe bez struje. Jedna stvar koja gotovo uvijek nedostaje u hitnim slučajevima je struja pa biste mogli preskočiti juhu osim ako nemate grijaću ploču koja radi na baterije. Ako imate, provjerite imate li dovoljno baterija i s vremena na vrijeme provjerite jesu li istekle. Ista pravila mogu vrijediti za stvari u limenkama koje također treba zagrijati. Ako ih možete jesti hladne, još uvijek mogu otići u vašu kutiju s hranom za hitne slučajeve ako vam ne smeta jesti ih negrijane.

Ostala hrana za hitne slučajeve mogla bi uključivati stvari koje dolaze zapečaćene i konzervirane. Razmislite o grickalicama poput goveđeg mesa. Ovo je hrana koja može preživjeti dulje od ljudske rase i još uvijek biti jestiva. Mnoge od ovih namirnica možete pronaći u dijelu za grickalice, ali nemojte kupovati samo grickalice koje su pune konzervansa ili praznih kalorija. Zapamtite da namirnice za hitne slučajeve poput orašastih plodova mogu biti zasitne, trajati dugo i uvijek su pune neke nutritivne vrijednosti za vas i vašu obitelj. Pratite datume isteka ovih artikala i s vremena na vrijeme ih izmjenite kako bi vaš komplet za hitne slučajeve bio ažuran i siguran.

Uz hranu za hitne slučajeve, želite rotirati predmete poput lijekova i drugih potrepština za osobnu higijenu tako da ih imate opskrbljene i svježe u slučaju nužde. Ne zaboravite imati odjeću, puno vode i baterije za svjetiljke i radio. Ne zaboravite otvarač za konzerve. Vašu medicinsku dokumentaciju izvrsno je imati zajedno s gotovinom i kreditnim karticama koje možete odvojiti za hitne slučajeve. Ako imate kućne ljubimce, želite imati i hranu za hitne slučajeve za njih, zajedno s njihovim veterinarskim kartonima, uzice i sanduke. Kućni ljubimci mogu izbezumiti u lošim situacijama pa želite znati da li ih možete zadržati ako je potrebno.

Ovaj unos je objavljen u Blog dana autor .