Imate li problema s probavom?

Možda mislite da vaš probavni sustav radi najbolje što može i da jednostavno morate podnijeti stvari koje se događaju kada jedete, a zatim obraditi svoje obroke. Moguće je da neke od stvari koje vaše tijelo čini nisu normalne za sve ostale, iako su za vas bile iste toliko dugo da pretpostavljate da stvari jednostavno stoje. Mogli biste imati jedan od mnogih različitih probavnih problema i iako to još ne znate, mogao bi postojati vrlo jednostavan lijek koji može učiniti da se osjećate bolje tijekom i odmah nakon jela.

Plin je nešto s čime možete živjeti, ali možda ne shvaćate da je to jedan od probavnih problema s kojim zapravo možete nešto učiniti. Možda imate više plinova od drugih, ali to ne shvaćate i pretpostavite da su vaši problemi potpuno normalni. Možda nije ono što jedete nego kako jedete. Ako gutate dok pijete i jedete, možete zarobiti mnogo plinova u svom tijelu. Neki ljudi prirodno imaju probavne probleme s zrakom koji postaje zarobljen. Možda ćete jednostavno morati usporiti i bolje žvakati hranu da biste se riješili ovog problema – barem donekle.

Drugi imaju probavne probleme jer su netolerantni ili alergični na određene vrste hrane. To mogu biti vrlo ozbiljni problemi za neke ljude. Oni koji su alergični na kikiriki, na primjer, imat će vrlo lošu (pa čak i smrtonosnu) reakciju kada ih pojedu. Oni koji ne podnose laktozu otkrit će da imaju bolove u želucu i mnogo viška plinova. Ovo je vjerojatno jedan od najčešćih probavnih problema za koje većina i ne zna da ih ima. Prođite dan bez dnevnika da vidite hoće li se to razjasniti. Ako je tako, znate najvjerojatniji uzrok vaše boli i nelagode.

Druge probavne probleme može uzrokovati previše ili premalo bakterija u tijelu. Možda to ne shvaćate, ali u svom probavnom sustavu cijelo vrijeme imate dobrih i loših bakterija. Sve dok su dobre bakterije dovoljno jake, osjećate se i probavljate kako treba. Međutim, kada stvari iziđu iz ravnoteže, možete imati brojne probleme. Zato se može reći da čišćenje tijela zapravo čini više štete nego koristi tijelu. Ako se nakon toga ne osjećate dobro, znate zašto.

Neki probavni problemi počinju kao nelagoda, ali mogu završiti prilično destruktivnim. GERB ili refluks kiseline jedna je od tih stvari. Kada se želučana kiselina vrati u grlo, to može biti bolno i neugodno. Međutim, nakon nekog vremena postaje više od toga. Ova kiselina može pojesti tkiva u grlu, plućima i jednjaku što može uzrokovati dugotrajne probleme. Kiselina u plućima može dovesti do oštećenja koja se ne mogu popraviti. Ovo je samo jedan od mnogih probavnih problema koje nikako ne smijete zanemariti.

Ovaj unos je objavljen u Blog dana autor .