Proizvodi potrošačke elektronike

Obožavatelji jeftine potrošačke elektronike (ili hvatanje u ruke jeftine potrošačke elektronike kako bi prodavali na eBayu i ostvarili zaradu) željno iščekuju dolazak Crnog petka, vjerojatno čak i više nego što se raduju Danu zahvalnosti. Ići će tako daleko da će stajati u redu ispred dućana mnogo prije radnog vremena (koje je čak velikodušno produženo da počne u 5 ujutro) kako bi se dočepali ubojitih poslova i praktički ubijali svakoga tko im se nađe na putu žigosanjem kroz prolaze. Manija crnog petka obično se povezuje s popularnom elektronikom i igračkama, pa stoga beskrajni redovi zaostaju izvan Best Buy-a i Toys R Us, ali to ne znači da druge industrije sjede izvan mjesta. Bezbroj drugih trgovina pridružuje se ludilu i nudi proizvode po neuobičajeno niskim cijenama, bilo da se radi o kućanskim potrepštinama, odjeći. A to su samo poslovne zgrade. Online trgovci imaju svoj Cyber ponedjeljak, ako ne želite prolaziti kroz gnjavažu postrojavanja prije zore i probijanja kroz gomilu ludih kupaca. Umjesto toga, svoju elektroniku možete popraviti putem e-trgovine, što je prikladno.

No, bez obzira na to kupuje li se elektronika osobno ili putem interneta i prodaje li se običan dan ili posebnu prigodu, cijene proizvoda potrošačke elektronike redovito padaju. Ponekad se potražnja za proizvodom smanjuje, ili sredstva za njihovu proizvodnju postaju jeftinija, ili tehnološki napredak omogućuje proizvodnju proizvoda u većem opsegu. Međutim, pad cijena elektronike obično označava dolazak novijih, vrhunskih proizvoda, koji će i sami doživjeti pad cijena kada neminovno zastare. Možda je dio privlačnosti Crnog petka u mogućnosti jeftinije kupiti stvari koje su još uvijek relevantne.

Kada su u pitanju Crni petak i Cyber ponedjeljak, dan zapravo nikada nije gotov jer će uvijek izaći više proizvoda potrošačke elektronike, cijene proizvoda uvijek će padati, a potrošači će ih uvijek moći kupiti. To je neprekidni ciklus koji se ne prekida sve dok kapitalizam napreduje, a u Americi se to događa. Doduše, neki su proizvodi izdržali test vremena (u godinama elektronike)—DVD-ovi postoje od 1995., ali Blu Ray je u usponu i tek trebamo vidjeti kako će se razvoj elektronike odvijati u sljedećih desetak godina.

Ovaj unos je objavljen u Blog dana autor .