Dijeta za sve, ne samo za dijabetičare

Dijabetes ne znači da ste ograničeni na jedenje posebne hrane ili da se pridržavate režima neukusne hrane koji je namijenjen održavanju šećera u krvi pod kontrolom. Dijeta za dijabetes jednostavno zahtijeva da dijabetičari jedu raznovrsnu hranu u umjerenim količinama i da to rade dosljedno. Ako ne volite svoje povrće i voće, tada bi vam se dijeta mogla činiti malo restriktivnom, ali zapamtite da ove namirnice nisu samo zdrave za sve, već su i vrlo ukusne, ako se naviknete. Nakon što uđete u ritam jedenja ove zdrave hrane, morate učiniti još jednu stvar – držati se toga. Dosljednost u prehrani za dijabetes je ključna jer tijelo reagira na višak kalorija i masnoće stvaranjem porasta šećera u krvi – nešto što želimo držati što nižim. Kad pogledate, dijeta za dijabetes je plan zdrave prehrane koji bi trebali usvojiti svi koji žele održati dobro zdravlje tijekom svog života.

Morat ćete uspostaviti plan prehrane. To uključuje praćenje veličine porcija jedući istu količinu ugljikohidrata i kalorija svaki dan. Ako već jedete raznoliku zdravu hranu, onda vam postaje prilično jednostavno. Jednostavno prilagodite veličinu porcija kako biste držali glukozu u krvi pod kontrolom. Posjet dijetetičaru dobit ćete vrijedne informacije o tome kako uspostaviti dobar plan prehrane tako što ćete napraviti bolji izbor hrane, kontrolirati prejedanje i izgubiti težinu. Dijetetičar će vam pomoći u prilagođavanju vaše prehrane uzimajući u obzir vaše ukuse, stil života i zdravstvene ciljeve. U ovom trenutku, moram napomenuti da ćete možda morati početi slijediti promišljeniji plan prehrane. Možda ćete morati jesti samo preporučeni broj porcija svaki dan kao što će vam morati reći vaš dijetetičar.

Dijeta za dijabetes također može uključivati posedovanje onoga što se naziva listama za razmjenu. To su kategorije grupa hrane koje se mogu zamijeniti za druge skupine hrane. Na primjer, možda bi vam bilo dobro imati skupine škroba, voća, mesa i masti te ih grupirati u porcije s istim količinama ugljikohidrata, proteina, masti i kalorija. Ovo je sjajan način da imate raznovrsnu hranu u kojoj možete uživati bez rizika da prijeđete svoju dnevnu kvotu šećera. Kao što je spomenuto, dijeta za dijabetes nije samo za dijabetičare, već su dijeta za sve.

Ovaj unos je objavljen u Blog dana autor .